Formulieren

Alles over digitale prijskaarten

Je ziet steeds meer digitale prijskaartjes voorkomen. De verwachting is dus ook dat binnen een aantal jaar de digitale prijskaartjes net zo normaal zijn als een pinapparaat. Dit komt omdat er veel voordelen aan zitten, zoals altijd up-to-date prijs- en productinformatie en het is duurzaam. Hierdoor laat Ecotel het de investering meer dan waard zijn.

Benieuwd hoe wij je kunnen helpen?

De voordelen van digitale prijskaartjes

Digitale prijskaartjes geven jou als retailer snel de mogelijkheid om te schakelen tussen prijzen van producten. Eén van de vele voordelen hiervan is dat je snel kan inspelen op je concurrenten. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Pricer-prijskaarten. Deze digitale etiketten zijn onder andere te vinden bij een aantal Plus supermarkten. Wanneer medewerkers een online bestelling gaan verzamelen, gaat het desbetreffende digitale prijsbordje knipperen van het product dat ze moeten verzamelen. Zo hoeven ze niet lang te zoeken. Na sluitingstijd verandert de prijs op de elektronische prijskaarten naar de actuele voorraad, zo is controleren en orderpicken voortaan zo gepiept! Nog een groot voordeel van digitale prijskaartjes is dat je niet langer handmatig je schapetiketten hoeft te vervangen. Naast dat je minder snel kunt schakelen gaat hier ook veel tijd in zitten: nieuwe kaartjes maken, printen, plaatsen. En dit niet eenmalig, maar steeds weer opnieuw. Bij digitale etiketten kun je dit eenvoudig aanpassen in het kassasysteem of de webshop. De prijzen op de etiketten veranderen dan automatisch mee.

Een mooi voorbeeld hiervan zijn de Pricer-prijskaarten. Deze schapkaartjes zijn onder andere te vinden bij een aantal Plus supermarkten. Wanneer medewerkers een online bestelling gaan verzamelen, gaat het desbetreffende schapkaartje knipperen van het product dat ze moeten verzamelen. Zo hoeven ze niet lang te zoeken. Na sluitingstijd veranderd de prijs naar de actuele voorraad, zo is controleren en order picken voortaan zo gepiept!

Nog een groot voordeel van digitale prijskaarten is dat je niet langer handmatig je schapetiketten hoeft te vervangen. Naast dat je minder snel kunt schakelen gaat hier ook veel tijd in zitten: nieuwe kaartjes maken, printen, plaatsen. En dit niet eenmalig, maar steeds weer opnieuw. Bij digitale etiketten kun je dit eenvoudig aanpassen in het kassasysteem of de webshop. De prijzen op de etiketten veranderen dan automatisch mee.

De veelzijdigheid van elektronische prijskaarten

Wil je op je prijskaarten meer weergeven dan alleen de barcode, prijs en producttitel? Ook dan bieden digitale prijskaartjes oplossingen. Elektronische prijskaarten zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en vele hiervan bieden ook de mogelijkheid om er een QR-code of NFC-chip in te verwerken. Zo kunnen klanten deze scannen en meteen worden doorverwezen naar een web- of informatiepagina. Niet alleen de inhoud van de labels is naar eigen wens in te delen, maar mocht je deze willen customizen naar een eigen huisstijl? Dan is ook dat bij veel labels geen probleem. Dit kan onder andere door snap-ons over de prijskaart heen te klikken. Zo kun je, ook als de concurrent ook ELS implementeert, toch onderscheiden van de rest.

Niet alleen de inhoud van de labels is naar eigen wens in te delen, maar mocht je deze willen customizen naar een eigen huisstijl? Dan is ook dat bij veel labels geen probleem. Dit kan onder andere door snap-ons over de prijskaart heen te klikken. Zo kun je, ook als de concurrent ook digitale prijskaarten gebruikt, toch onderscheiden van de rest.

Investeren in digitale prijskaartjes

Veel ondernemers twijfelen nog over het gebruik van digitale etiketten. Wat zijn de kosten van deze digitale etiketten en is het die investering echt waard? Een gehele winkel voorzien van elektronische prijskaarten klinkt misschien ook als een grote uitgave, maar is deze investering uiteindelijk meer dan waard. Tijd is immers ook geld! De tijd die je bespaart met het vervangen en printen van de niet-digitale etiketten kun je nu weer gebruiken voor andere werkzaamheden. Digitale etiketten gaan gemiddeld zo’n vijf jaar mee. Bij de aanschaf van elektronische schaplabels moet je er rekening mee houden dat er verschil zit in halfautomatische- en volautomatische prijskaarten. De naam zegt het eigenlijk al: bij de halfautomatische prijskaarten zijn de gegevens aan te passen, maar staan deze wel op vaste posities. De volautomatische kaarten zijn volledig vrij programmeerbaar, van prijzen tot logo’s en QR-codes. Daarnaast zijn wij leverancier van de elektronische labels van Hanshow.

Bij de aanschaf van digitale prijskaarten moet je er rekening mee houden dat er verschil zit in halfautomatische- en volautomatische prijskaarten. De naam zegt het eigenlijk al: bij de halfautomatische prijskaarten zijn de gegevens aan te passen, maar staan deze wel op vaste posities. De volautomatische kaarten zijn volledig vrij programmeerbaar, van prijzen tot logo’s en QR-codes.

Wij zijn leverancier van de elektronische schaplabels van Hanshow. Neem vrijblijvend contact met ons op voor verdere informatie.

Informeer naar onze diensten en maak de overstap

Ben jij al overgestapt, of wil je gaan overstappen naar elektronische prijskaarten en zie je er tegenop om zelf het schappenplan aan te pakken, omdat dit veel tijd kost? Dan nemen wij graag deze zorg voor jou uit handen. Neem contact met ons op en wij zullen voor u aan de slag gaan!

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen?

Sollicitatieformulier

* geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.